Nijmeegse Pleitwedstrijd

Reeds lange tijd is het Nijmeegse pleitgenootschap Rota Carolina actief binnen het pleiten voor en door studenten. Ook de deelname aan pleitwedstrijden is voor haar daarbinnen een belangrijk onderdeel van de vereniging. Dit bleef ook niet zonder resultaat, aangezien dit collegejaar en de afgelopen collegejaren bij meerdere wedstrijden de winst is behaald.

Het is daarom hoog tijd dat Rota Carolina haar eigen pleitwedstrijd organiseert. Dit jaar zal aldaar de eerste editie van de Nijmeegse Pleitwedstrijd plaatsvinden. Door de vele jaren aan ervaring die is opgedaan bij deelname aan wedstrijden zal dit een pleitwedstrijd worden die zich kan meten met de andere grote nationale pleitwedstrijden. De wedstrijd zal openstaan voor studenten uit heel het land. Via het bepleiten van meerdere casus zal uiteindelijk uit deze groep van studenten door een jury bestaande uit ervaren praktijkjuristen de beste worden gekozen en tot winnaar worden uitgeroepen.

Op dit moment zijn het bestuur en de NPW-commissie druk in de weer om ervoor te zorgen dat op 26 oktober 2019 student, advocaat, rechter en wetenschapper samenkomen voor de eerste editie. Met veel enthousiasme kijken wij uit naar deze dag. Mocht u interesse hebben, dan kunt u ons bereiken op npwrotacarolina@gmail.com.

De NPW-commissie: v.l.n.r. Dewian Mulder, Nick van Wandelen, commissaris Sandro Triches, Tara Nakshbande, Maud van Montfort, Laura Faassen, Julot Vaessen