Vereniging

Pleitgenootschap Rota Carolina

Rota Carolina is het pleitgenootschap van de Nijmeegse rechtenfaculteit. De vereniging heeft als doel zoveel mogelijk rechtenstudenten kennis te laten maken met de kunst van het pleiten en voor te bereiden op een mogelijke carrière als advocaat. Iedere twee weken organiseert Rota Carolina op de maandag een pleitavond, waarop in een gemoedelijke sfeer het pleiten wordt geleerd. Studenten raken hierdoor op een ontspannen en laagdrempelige manier vertrouwd met het pleiten.

Doordat regelmatig docenten en advocaten in de oefenrechtbank plaatsnemen krijgen ook gevorderde rechtenstudenten de kans om hun pleitvaardigheden te verbeteren en de fijne kneepjes van het vak te leren. ook ligt er focus op het ontwikkelen van rechtersvaardigheden. Voor alle leden bestaat daarnaast de mogelijkheid om hun pleitvaardigheid op de proef te stellen door deel te nemen aan de verschillende landelijke pleitwedstrijden.

Naast de pleitavonden en wedstrijden organiseert Rota Carolina voor haar leden gedurende het hele jaar interessante lezingen en kantoorbezoeken. Naast het werken aan de pleitvaardigheid is er ook veel tijd voor gezelligheid. Elke pleitavond wordt afgesloten met een gezellige borrel in onze stamkroeg en er vindt iedere maand een sociale activiteit plaats. Voor een impressie van alle activiteiten klik hier.

Voor documentatie van Rota Carolina klik hier