Bestuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestuur 2017-2018

Voorzitter: Dirk Arents  
Vicevoorzitter: Rick van Gestel  
Secretaris: Joni Visser  
Penningmeester: Timo Bos
Bestuurslid algemene zaken: Ghada Abo El Enin

 

Dirk Arents, voorzitter

Pleitgenootschap Rota Carolina is de afgelopen tijd hard gegroeid. Wat in 1991 is begonnen als een klein pleitdispuut, is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende en actieve pleitvereniging. Naast alle gezelligheid wordt er ook met groot succes gepleit. De Nationale Pleitmarathon wordt vaker wel dan niet gewonnen. Als voorzitter wil ik deze mooie traditie graag voortzetten. Rota Carolina moet enerzijds één van de betere pleitverenigingen van Nederland blijven en anderzijds de huidige gezellige sfeer blijven houden. Het is voor mij niet alleen een eer, maar ook een waar genoegen om aankomend verenigingsjaar leiding te mogen geven aan onze bloeiende vereniging. Op naar een gezellig en succesvol pleitseizoen!

 

Ghada Abo El Enin, bestuurslid algemene zaken

Mijn naam is Ghada Abo El Enin en ik ben dit jaar bestuurslid algemene zaken van het Pleitgenootschap Rota Carolina. Al een tijdje ben ik lid van ’s lands mooiste pleitvereniging. Een voorliefde voor debatteren en openbaar spreken heb ik altijd al gehad, maar via Rota kon ik dit eindelijk combineren met mijn studie. Ik heb zó ontzettend veel geleerd van mijn betrokkenheid bij dit gezelschap; zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik heb beter leren pleiten, ik heb geleerd hoe te netwerken, hoe conflicten op te lossen, hoe beter samen te werken, hoe om te gaan met winst en verlies en ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Dat alles maakte dat ik meer voor de vereniging wilde gaan betekenen en nu is het eindelijk zover.

Als algemeen bestuurslid – een functie die dit jaar haar debuut maakt – zal ik mij ontfermen over het opzetten van een nationale Nijmeegse pleitwedstrijd. Iets waar onze vereniging door haar indrukwekkende groei aan toe is. De tijd is rijp om ons genootschap op de kaart te zetten. Naast deze eervolle taak, zal ik als vliegende keep voor mijn bestuursgenoten klaarstaan. Als kandidaatsbestuur zijn we natuurlijk al hard aan het werk geweest deze zomer, maar het echte werk moet nog beginnen. Ik kijk in ieder geval ontzettend uit naar het komende jaar als bestuurslid bij Rota!

 

Rick van Gestel, vicevoorzitter

In 1991 werd Rota Carolina opgericht om deel te nemen aan de Nationale Pleitmarathon. Sindsdien is Rota erg succesvol geweest bij verschillende wedstrijden, met name de NPM. Het is komend jaar mijn taak om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor het wedstrijdbeleid van Rota Carolina. Ik kijk er naar uit om ons naar de winst van verschillende pleitwedstrijden te leiden!

 

 

Timo Bos, penningmeester

Ons pleitgenootschap heeft het afgelopen jaar een mooie ontwikkeling meegemaakt. Een ontwikkeling die ik gelukkig van dichtbij heb mogen meemaken als lid van de formele commissie. De vereniging heeft een grote basis van actieve studenten die zich met veel plezier inzetten voor de vereniging. Dat is belangrijk voor onze vereniging en we hopen deze groep aankomend jaar vast te kunnen houden en uit te kunnen breiden. Aankomend collegejaar heb ik het genoegen de functie van penningmeester te mogen bekleden en in die hoedanigheid zullen jullie me dan ook veel zien. Als penningmeester streef ik samen met mijn bestuursgenoten naar een goede financiële situatie voor het pleitgenootschap. Het hele bestuur is hard bezig om de vereniging verder op de kaart te zetten en ik kijk erg uit naar komend jaar!

 

Joni Visser, secretaris

Beste lezer, mijn naam is Joni Visser. Op moment van schrijven zit ik in mijn vierde jaar van mijn bachelor Nederlands Recht. Vorig jaar heb ik als commissielid van de informele commissie mee mogen werken aan het versterken van het verenigingsgevoel binnen Rota Carolina. Dít beviel zó goed dat ik vorig jaar gesolliciteerd heb naar de functie van secretaris. Na een zwaar sollicitatiegesprek waarbij ik zeker tot nieuwe inzichten ben gekomen, kwam daar het verlossende antwoord: komend jaar mocht ik mij in de functie van secretaris een heel jaar gaan inzetten voor Rota Carolina. Ik wil bij dezen dan ook de vereniging bedanken voor het vertrouwen in mij!
Als secretaris houd ik mij onder andere bezig met de algehele promotie, het schrijven en versturen van de nieuwsbrieven, hou ik de ledenadministratie bij en ontferm ik mij over de Informele commissie.
Hopelijk tot snel op een van onze pleitavonden!